Thursday, May 12, 2016

HEYYY I'M BACK!

Bismillahirrahmanirrahim..

Alhamdulillah masih dikurniakan kesihatan tubuh badan yang baik, akal yang sempurna, jiwa yang kuat walaupun kadang-kadang terjatuh dan tersungkur dihentak oleh ujian dari Dia Sang Pencipta. Its okay, and as we already know,

"Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya. Ia mendapat pahala (dari kebajikan) yang diusahakannya dan ia mendapat seksaan (dari kejahatan) yang dikerjakannya"

2 : 286 (Al-Baqarah, Qura'n Al-Kareem)

Sejuk hati sendiri bila baca ayat ni time sedih sedih :')
Almost 2 years rasanya tak update and tulis apa apa entry kat sini. Rasa rindu pulak serius tak tipu!
and along these 2years, dah macam macam sebenarnya perkara pahit manis, suka duka yang telah dilalui. Setiap orang mempunyai corak hidup yang berbeza-beza. Ada yang tough and ada jugak yang smooth je happy good lucky without any finance and academic problems (ehemmm well live as student memang macam ni). Semoga apapun yang kita lalui itu mengajar kita mengenal erti kehidupan sebenar dan menjadikan kita lebih matang physically or mentally.

Okay, itu je rasanya untuk entry kali ni. Semoga kita mengisi sisa kehidupan kita dengan merapatkan diri kepada Dia, Tuhan yang menciptakan seluruh alam.

Wallahualam..

5 Syaaban 1437H, 13 Mei 2016
_Teratak Casuarina_2014

No comments:

Post a Comment